Nankhatai

         Nankhatai


Nankhatai is best cookies in all over the world. And its famous everywhere.
Easy to make home fresh and tasty as well. Its originating from the indian subcontinent, popular in northern india.
In Afghanistan and northeast iran, these biscuits also called kulcha-e-khataye.

Nankhatai is believed to have originated in surat in the 16th century, the time when Dutch and Indians were the important spice traders. A Dutch couple set up a bakery in surat to meet the nedd of local dutch resident. When the Dutch left India, they handed over the bakery to an Iranian. The bakery biscuits were disliked by the locals. To save his business he started selling dries bread to low prices. It became so popular that he started drying the bread before selling it. With time ,his experimentation with bread ultimately gave birth to nankhatai.
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Nankhatai es la mejor cookie en todo el mundo. Y es famoso en todas partes.
Fácil de hacer en casa fresca y sabrosa también. Es originario del subcontinente indio, popular en el norte de la India.
En Afganistán y el noreste de Irán, estas galletas también se llaman kulcha-e-khataye.

Se cree que Nankhatai se originó en surat en el siglo XVI, la época en que los holandeses y los indios eran los principales comerciantes de especias. Una pareja holandesa estableció una panadería en surat para conocer al nedd de un residente holandés local. Cuando los holandeses abandonaron la India, entregaron la panadería a un iraní. A los locales no les gustaban las galletas de la panadería. Para salvar su negocio, comenzó a vender pan seco a precios bajos. Se hizo tan popular que comenzó a secar el pan antes de venderlo. Con el tiempo, su experimentación con el pan finalmente dio a luz a nankhatai.
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Recipe/Receta
Ingredients
★ 250gm Refined flour
★ 250gm powder sugar 
★ 50gm   Semolina        
★200gm  unsalted butter 
★ 2 teaspoon Cardamom powder 

METHOD
★ Melt the unsalted butter 
★ Take refined flour, Powder sugar,             semolina and cardamom powder, and        mix well. Make sure the all ingredients should mix properly.
★after add melted unsalted butter and mix properly.
★ after mixing the all ingredients then rub properly so it will be creamy.
★ take a mixture in hand make falt round shape.
★ place the nankhatai in baking tray.
★ keep some space between them as they expand while baking.
★bake the nankhatai in a pre heated oven at 180°c for 20-25 mins till light golden.
★ Remove and place them on wire racks, so that they cool down.
★ when cooled, store the nankhatai in an air tight container.
( NOTE: I HAVE TRY BY TWO MORE INGREDIENTS GRAM FLOUR OR WHEAT FLOUR. RECIPE WILL SAME. INSTEAD REFINED FLOUR YOU CAN USE GRAM FLOUR OR ELSE WHEAT FLOUR.)
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SPAINSH LANGUAGE

Ingredientes
★ 250 g de harina refinada
★ 250 g de azúcar en polvo
★ 50gm Sémola
★ 200 g de mantequilla sin sal
★ 2 cucharaditas de polvo de cardamomo

MÉTODO
★ Derretir la mantequilla sin sal
★ Tome harina refinada, azúcar en polvo, sémola y polvo de cardamomo, y mezcle bien. Asegúrese de que todos los ingredientes se mezclen correctamente.
★ después de agregar mantequilla derretida sin sal y mezclar adecuadamente.
★ después de mezclar todos los ingredientes, frotar adecuadamente para que quede cremoso.
★ tome una mezcla en la mano y haga falt forma redonda.
★ coloque el nankhatai en la bandeja para hornear.
★ mantenga un poco de espacio entre ellos mientras se expanden mientras hornea.
★ hornee el nankhatai en un horno precalentado a 180 ° C durante 20-25 minutos hasta que esté dorado.
★ Retire y colóquelos en rejillas de alambre, para que se enfríen.
★ cuando se enfríe, guarde el nankhatai en un recipiente hermético.

(NOTA: HE PROBADO POR DOS INGREDIENTES MÁS DE HARINA DE GRAMO O DE HARINA DE TRIGO. LA RECETA SERÁ IGUAL. EN LUGAR DE HARINA REFINADA, PUEDE USAR HARINA DE GRAMAS O OTRA HARINA DE TRIGO).
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